Kennisdocument aanvragen
“Het bewustzijn van afnemers en consumenten over de kwaliteit van voedingsproducten wordt steeds groter. Ook zijn zij steeds kritischer op de milieubelasting van de productie en verwerking van producten. Dat bewustzijn vormt een belangrijke impuls voor jou als voedselverwerker om te zoeken naar innovatieve technologieën die de kwaliteit van producten verbeteren en de energie-efficiëntie verhogen.
Technologische ontwikkelingen hebben de productkwaliteit en de vriesefficiëntie
de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. Zo is slimme invriestechnologie is in staat om tijdens het invriezen automatisch data te verzamelen en het vriesproces beter te controleren. En kun je met IQF freezing, oftewel ‘Individually Quick Frozen’, producten als vis, groente, pizza’s en vlees los en ultrasnel invriezen en navriezen.
In dit kennisdocument lees je hoe je met deze intelligente invriestechnologie ultrasnel kunt invriezen en navriezen en de productkwaliteit, vriesefficiëntie en energie-efficiëntie naar een hoger plan tilt. De concrete en inspirerende praktijkvoorbeelden tonen je de
meerwaarde van deze technologie.”